На 28 март 2024 г. д-р Екатерина Русева, председател на УС на Българското сдружение по конкурентно право (БСКП), и директорът на Националния институт на правосъдието – г-жа Миглена Тачева, подписаха меморандум за сътрудничество, насочен към усъвършенстване на професионалната подготовка на съдиите в областта на конкурентното право.

На същия ден стартира и първата съвместна инициатива – обучение за съдии и адвокати по актуални въпроси на европейското право на конкуренция и значението им в българския правов ред. Д-р Екатерина Русева, адв. Цветелина Георгиева и доц. д-р Иван Стойнев, членове на Сдружението, се включиха като съдебни обучители. Оживена дискусия предизвикаха въпросите, свързани с определянето на минималните размери на адвокатските възнаграждения от съсловни организации на адвокатите в държавите членки на ЕС: правни последици и отговорност съгласно практиката на Съда на Европейския съюз, както и прилагането на законодателството за държавните помощи от националните съдилища.

Виж снимки от подписването в Галерия.

Използваме бисквитки, за да Ви осигурим най - пълноценно преживяване на нашия уеб сайт. За повече подробности прочетете нашата политика на поверителност Виж още
Приемам
Отказвам