Имаме удоволствието да обявим първото издание на ежегодния конкурс за есе на БСКП, предназначен да насърчи изследователските способности и критичното мислене сред студентите и докторантите, интересуващи се от материята на българското и европейското конкурентно право. Като организация, стремяща се да подкрепи и обогати диалога относно конкурентноправни теми в България, БКСП се ангажира да насърчава високи академични постижения и да предоставя платформа за изява на млади таланти в тази сфера.

В този дух тазгодишният конкурс е под надслов „Съвременни предизвикателства пред прилагането на конкурентното право“.  Участниците могат да избират от следните подтеми:

1. Защита на конкуренцията на цифрови пазари: ползи и предизвикателства при паралелно прилагане на Акта за цифровите пазари и Член 102 ДФЕС

2. Трябва ли Европейската комисия да може да оценява концентрации, които нямат европейско измерение по смисъла на член 1 от Регламент (ЕО) № 139/2004 ?

3. Частното прилагане на правилата за защита на конкуренцията в България

Конкурсът е отворен за всички студенти и докторанти в редовна и задочна форма на обучение в български и чуждестранни висши учебни заведения, без възрастова граница. Вярваме, че този приобщаващ подход ще насърчи активно участие от голям брой таланти, обогатявайки дискусията по горепосочените теми и  допринасяйки за по-задълбоченото им разбиране.

Допълнителни подробности за конкурса виж тук

Надяваме се на висок интерес и с нетърпение очакваме вашите есета, допринасящи за развитието на академичния диалог в областта на конкурентното право!

Използваме бисквитки, за да Ви осигурим най - пълноценно преживяване на нашия уеб сайт. За повече подробности прочетете нашата политика на поверителност Виж още
Приемам
Отказвам